Zelenskiy, Melitopol’deki mevzileri ziyaret etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Zaporoje bölgesine yaptığı çalışma gezisinde Melitopol bölgesinde taarruz operasyonları yürüten tugayların mevzilerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanının internet sitesinde bildirildiği üzere cumhurbaşkanı, komutanların cephenin sorumluluk alanlarına giren bölgelerindeki durum raporlarını komutanlar ve askerlerle birlikte dinledi.

Özellikle ordu, düşman uçaklarına ve İHA’lara karşı koymak için radyo-elektronik harp ve cephe hattı hava savunma sistemlerine olan ihtiyacı vurguladı. Hücum şartlarında çabuk tükendikleri için insansız hava araçlarına da ihtiyaç var.

Zelenskyi ve askeri birlik komutanları, profesyonel insan seçimi, tugayları özel ekipman ve makinelerle donatma, zırhlı tahliye araçlarına duyulan ihtiyaç konusunu tartıştı.

Cumhurbaşkanı, Pazartesi günü Soledar askeri eğitim merkezine yaptığı ziyarette duyulan bilgileri dikkate alarak ordunun taleplerinin sistematik hale getirilmesi ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından değerlendirilmek üzere sunulması emrini verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com