Ukrayna, Norveç’ten insansız hava araçlarıyla mücadele araçları alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Fotoğraf: kongsberg.com

Norveç şirketi Kongsberg Defence & Aerospace, Ukrayna’ya insansız hava araçlarına karşı sistemler tedarik edecek, ilgili sözleşme Uluslararası Ukrayna Fonu (IFU) ile imzalandı.

Kongsberg web sitesindeki bilgiye göre Ukrayna’ya teslim edilecek parti, havadan gelen bir tehdidi fiziksel olarak yok etmek veya başka bir şekilde etkisiz hale getirmek için çözümlerle birlikte çok çeşitli İHA’lara karşı koymak üzere tasarlanmış birkaç CORTEX Typhon sisteminden oluşuyor.

Sözleşme bedeli 56 milyon sterlin.

Kongsberg Defence & Aerospace Başkanı Eirik Lee, doğrudan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu sözleşme, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin potansiyelinde önemli bir artış sağlayacak; halkı ve ülkelerini hava tehditlerine karşı savunma yeteneklerini destekleyecek.”

CORTEX Typhon C-UAS, KONGSBERG Gözetleme ve Silahlı Uzaktan Kontrol İstasyonu (RWS) ve CORTEX Entegre Muharebe Çözümü (ICS) içeren Teledyne Flir ve KONGSBERG’nin sahada kanıtlanmış yazılım ve donanımına dayanmaktadır.

Norveç Silahlı Kuvvetleri, Ukrayna’ya sistem için Dingo araçları, makineli tüfekler ve mühimmat bağışladı.

Norveç Savunma Bakanı Bjorn Arild GramBu, Norveç silahlı kuvvetleri ile yeni ve yenilikçi yollarla düşünme yeteneğini gösteren endüstri arasındaki iyi bir işbirliğinin sonucudur. Bu, Ukrayna’yı acımasız Rus saldırganlığıyla karşı karşıya getirirken Ukraynalıların hayatlarını kurtarmaya yardımcı olacaktır ve önemlidir.” dedi.

Uluslararası Ukrayna Fonu (IFU), Büyük Britanya tarafından Norveç, Hollanda, Danimarka, İsveç, İzlanda ve Litvanya ile ortaklaşa oluşturulmuştur. Fon, katılımcı ülkelerin askeri yeteneklerinden ödün vermeden uzun vadede Ukrayna’ya askeri destek sağlamaya devam etmelerine olanak tanımaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com