NATO, Ukrayna’yı bazı topraklarından vazgeçmesi halinde de üyeliğe kabul edebilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
9 Avrupa ülkesinin lideri Batılı ülkelere Ukrayna'ya askeri desteği artırma çağrısında bulundu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in özel kalem müdürü Stian Jenssen, Ukrayna’nın topraklarının bir kısmının Rusya’ya verilmesi karşılığında İttifaka üye olabileceğini öne sürdü.

Norveç yayını VG ile yaptığı röportajda konuşan Jenssen, savaş sonrası olası durumla ilgili tartışmanın çoktan başladığını ve Rus topraklarının tavizi sorununun başkaları tarafından da gündeme getirildiğini kaydetti.

Jenssen, “Bence çözüm, Ukrayna’nın topraklarını terk etmesi ve bunun yerine NATO üyeliği alması olabilir. Böyle olması gerektiğini söylemiyorum. Ancak, bu olası bir çözüm olabilir. Bunu nasıl aşacağımızı tartışmamız önemli” diyerek, Stoltenberg’in sadece Ukrayna’nın ne zaman ve hangi şartlarda müzakere edileceğine karar vermesi gerektiğine dair sözlerini tekrarladı.

Herkesin savaşın bir daha olmamasıyla ilgilendiğini ve Ukrayna’nın gelecekteki NATO üyeliği konusunda önemli değişiklikler olduğunu belirterek “Rusya muazzam askeri zorluklar yaşıyor ve yeni toprakları ele geçirebilecekleri gerçek dışı görünüyor. Şimdi mesele daha çok Ukrayna’nın neyi geri almayı başardığı sorusudur,” dedi.

VG tarafından Ukrayna’nın Rusya ile barış ve gelecekteki NATO üyeliği için topraktan vazgeçmesi gerektiği konusunda NATO’nun görüşü olup olmadığı sorulduğunda Jenssen, savaştan sonra olası statüyle ilgili tartışmanın halihazırda devam ettiğine ve Rusya’ya toprak bırakmayla ilgili soruların başkaları tarafından gündeme getirildiğine dikkat çekti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com