Stoltenberg: Ukrayna birlikleri Rus filosunu Kırım’dan başarıyla çıkardı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg: Ukrayna'ya AB üyeliğine aday statüsü verilmesi NATO üyeliği tartışmalarını etkiliyor

Ukrayna birliklerinin geçici olarak işgal ettiği Kırım’daki Rus donanma tesislerine yönelik saldırıları başarılı oldu. Bu da işgalcileri kendi askeri filolarını kurmak için alternatif yerler aramaya zorluyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg‘in Brüksel’deki AB Bakanlar Konseyi sırasında gazetecilerin Rusya’nın Abhazya’da bir deniz askeri üssü kurma niyetine ilişkin duyurulara ilişkin soruları yanıtlayan Stoltenberg, NATO’nun Gürcistan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini kararlı bir şekilde desteklediğini ve Rusya Federasyonu’nun ülkenin ayrılmış topraklarını kendi amaçları için kullanmasını kabul edemeyeceğini vurgulayarak şöyle dedi:

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu, Gürcistan’ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün ihlalidir ve Rusya’nın Ukrayna’daki askeri hedeflerine ulaşmak için ne kadar ileri gitmeye istekli olduğunu göstermektedir. Ancak bu aynı zamanda Ukraynalıların Kırım’daki deniz tesislerine saldırmada başarılı olduğunu da göstermektedir. Bu, Ukraynalıların Rus askeri filosuna saldırarak elde ettiği başarıları gösteriyor” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com