Letonya Devlet Başkanı: Batı, Ukrayna’ya olması gerekenden daha az silah verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Letonya Devlet Başkanı Edgar Rinkevich Ukrayna’nın yenilmesi durumunda Avrupa’da yeni savaşların olmasından korktuklarını belirtti.

Rinkevich Associated Press’e verdiği röportajda Batı’nın, Ukrayna’ya olması gerekenden daha az silah sağladığını, eğer Ukrayna yenilirse Avrupa’da barışın tehlikeye gireceğini düşündüğünü belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’da uzun bir savaş hedeflediğini, dolayısıyla Batı’nın da Avrupa’da barış için mücadele etmesi gerektiğini kaydeden Letonya Devlet Başkanı “Rusya’yı Ukrayna’da durdurursak, Rusya diğer ülkelere meydan okuyamayacak. Ukrayna başarılı olursa Avrupa’da barışı korumamız, Ukrayna’yı hayalkırıklığına uğratmamızdan veya hatta bölgedeki durum Ortadoğu’da kontrolden çıkan duruma benzeyecektir.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Letonya Devlet Başkanı, Ukraynalıların “çok cesur” savaştıklarını, dolayısıyla Batı’nın Kiev’in daha fazla silah sağlama çağrılarına yanıt vermek zorunda olduğunu kaydetti. Aynı zamanda “olması gerektiği kadar silah sağlanmadığını” da itiraf etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com