Bild: Almanya, Ukrayna’ya askeri yardımını ikiye katladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reuters: Rus ajanları Almanya'yı Ukrayna'ya karşı kışkırtmaya çalışıyor

Almanya Maliye Bakanlığı, 2024 yılı sübvansiyonları kapsamında Ukrayna’ya askeri yardımı ikiye katlama kararı aldı.

Bild tarafından ülke hükümetindeki kaynaklara atıfta bulunularak bildirildiğine göre Almanya Maliye Bakanlığı, Kiev’e askeri yardım için askeri bütçeye 4 milyar avro ayırdı.

Medyada yer alan haberlere göre, söz verilen projelere tüm fonlar ayrılmış olduğundan, yeni projeler için yalnızca 120 milyon avro kaldı.

Bu bağlamda Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, mevcut bütçe görüşmeleri sırasında 5 milyar avroluk ek kaynak tahsis edilmesini talep etti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Hükümetten bir kaynak, Federal Meclis’in bu talebi kısmen kabul ettiğini ve askeri bütçeyi 4 milyar avro artırma kararı aldığını belirtti. Federal Meclisin bütçe komitesi ilgili değişiklikleri gelecek hafta oylamayı planlıyor.

Ayrıca Savunma Bakanlığı’nın 2 milyar avroluk rezervi daha var. Bu para, uzun vadeli savunma sözleşmelerine yapılan harcamalar olarak değerlendiriliyor.

Böylece 2024 yılında Kiev’e yapılacak askeri yardım 8 milyar avroya ulaşacak ve Almanya, NATO standartlarının gerektirdiği savunma harcaması seviyesine ulaşacak. Bu, yıllık GSYİH’nın yaklaşık %2.1’idir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com