ISW: Rusya, kışın Ukrayna enerjisine yönelik yeni bir saldırı dalgasına hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Geçtiğimiz ay Rusya, Ukrayna’ya saldırmak için eskisinden daha az sayıda Şahed kamikaze dronu kullandı. Bu, işgalcilerin kış aylarında Ukrayna enerji sektörünü yoğun bir şekilde bombalamaya hazırlandıklarına işaret olabilir.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’nün (ISW) raporuna göre Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü Albay Yuriy Ignat, 10 Kasım’da Rus kuvvetlerinin Eylül 2023’te yaklaşık 500, Ekim’de ise birkaç yüz Shahed insansız hava aracı kullandığını söyledi. Neredeyse her gün bombardıman eğiliminin devam ettiğini ancak Rusya Federasyonu’nun daha az mühimmat kullandığını belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Askeri blog yazarları, Rus kuvvetlerinin yeni bir yoğun birleşik saldırı dalgasını gelecekteki büyük ölçekli kara operasyonlarının başlamasıyla planlamayı planlaması nedeniyle, Rus kamikaze dron saldırılarının geçtiğimiz aydan beri azaldığını iddia etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com