Ukrayna’ya yapılan yardımların dünya halkları nezdindeki yansıması (anket)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

52 ülkedeki insanların yaklaşık üçte biri (%34) ABD, AB ve NATO’nun Rus işgali sırasında Ukrayna’ya yardım etmek için çok az şey yaptığına inanıyor.

2024 Demokrasi Algısı Endeksi raporuna göre katılımcıların yarısı ABD, AB ve NATO’nun Ukrayna’ya yardım etmek için yeterince şey yaptığını söylerken (%46), %19’u ise çok fazla yardım yaptığına inanıyor.

Araştırmanın yazarlarına göre, Ukrayna’ya yardım etmek için “çok az” şey yapıldığı hissi azalırken, “çok fazla” yardım yapıldığını söyleyenlerin payı artıyor.

Bu “yardım yorgunluğu” özellikle Almanya’da yaygın; burada ankete katılanların %40’ı Ukrayna’ya yardım için “çok fazla” şey yapıldığını söylüyor; bu oran ankete katılan ülkeler arasında en yüksek oran. Bunu Çin (%37), Avusturya (%37) ve Macaristan (%31) takip ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Ukrayna’ya en yüksek oranda çok az yardım yapıldığını düşünen ülkeler ise başta Şili, Peru, Kolombiya, Arjantin gibi Latin Amerika ülkelerinden oluşmaktadır.

Türkiye’den katılımcıların %40 kadarı çok az yardım yapıldığını düşünürken, %20 kadar çok fazla yardım yapıldığını düşünmektedir.

Anket 53 ülkede 63 bin katılımcıyla gerçekleştirildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com