Danilov: Ukrayna, AB’ye katılmak için Macaristan’la uzlaşmaya hazır

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov tarafından Ukrayna Radyosu yayınında belirtildiğine göre Ukrayna, Avrupa Birliği’ne üye olmak için Macaristan dahil olmak üzere taviz vermeye hazır.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban‘ın, Budapeşte’nin Ukrayna’nın AB’ye katılım müzakerelerinin başlamasını Macaristan’ın dil ve eğitim talepleri karşılanıncaya kadar engellediği yönündeki açıklamasına ilişkin yorum yapan Danilov, Ukrayna’nın katılım uğruna taviz vermeye hazır olduğunu söyledi.

Danilov “Orban’ın açıklamasına gelince, bu konuyla doğrudan ilgilenen Başbakan Yardımcımız Stefanişina’nın açıklamasını duydunuz. Biz büyük hedefe ulaşmak ve AB’ye üye olmak için bu konuda bazı tavizler vermeye hazırız. İlgili düzenleyici yasal düzenlemeler zaten hazırlandı. Ayrıca, Macaristan’ın bazı konularda spekülasyon yapmaması için bunların kesinlikle kabul edileceğini düşünüyorum” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne üyelik müzakerelerinin başlatılmasına “her bakımdan hazır olmadığını” söylemişti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com