Danilov, Putin’in ölümünden sonra Ukrayna için nelerin değişeceğini anlattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Rus lider Vladimir Putin’in ya da benzerlerinin ölümü, saldırgan Rusya Federasyonu’nun tutumunu değiştirmeyecektir, bunun gerçekleşmesi yıllar alabilir.

Bu görüş, Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri Aleksey Danilov tarafından Focus adlı yayına verdiği röportajda dile getirildi.

Geçtiğimiz günlerde internette yayılan, Putin’in kalp krizi geçirdiği ancak hayata döndürmeyi başardıkları yönündeki duruma bir yorum yapan Danilov “Hangi Putin’den bahsettiğimizi anlamak gerekiyor çünkü onun ikizleri kesin olarak biliniyor. Er ya da geç herkes öbür dünyaya gidiyor. Putin de öyle. Halkımızın yüzde 99.9’u olmasa bile büyük çoğunluğu, bunun mümkün olan en kısa sürede olmasını istiyor.” dedi

Ona göre Putin hiçbir zaman sağlıklı olmadı, özellikle de Ukrayna’ya saldırmaya karar verdiğinde. Ancak Tanrı’nın onu kendine getirmesinin an meselesi olduğuna değinen Danilov “Fakat birisi Putin’in ölümünden sonra her şeyin sona ereceğini düşünüyorsa biz öyle düşünmüyoruz. Modern Rusya toprakları insanlık dışılıkla dolu. Onlara çocukluklarından beri dünyadaki herkesten nefret edilmesi gerektiği söyleniyor. Ve eğer her şey kötüyse. Ülke içinde elbette birisinin bundan sorumlu olması gerekir.” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rusların Ukraynalılardan nefret ettiğini ve Ukrayna’nın dünya haritasından silinmesi gerektiğine inandıklarını kaydedederek “Putin’in 24 Şubat 2022’de, hatta daha da önce, yani 2008’de Gürcistan’a saldırarak başlattığı Rusya’nın tarihi parçalanma süreci, artık yavaş yavaş ivme kazanacak. Ülke olarak onları hiçbir şey kurtaramayacak. Onlar Bugün dünyada sayılacak bir ülke değil. Rusya Federasyonu’nu ilgilendiren pek çok süreç Çin’in aracılığıyla yaşanıyor. Sübjektifliklerini kaybediyorlar, bu hızla gerçekleşecek ve ivme kazanacak” diye vurguladı.

Putin’in olası ölümüne nasıl tepki veriyorlar?

Mariupol belediye başkanı danışmanı Petro Andryuşçenko‘ya göre, Putin öldüğünde gerçekte ölecek, o zaman bunu anonim Telegram kanallarından öğrenmeyeceğiz.

“Putin’in geleceğini görmek için sadece Sovyet geçmişine değil, herhangi bir diktatörlüğün geçmişine de bakmak yeterli. Yaklaşmaya korktukları bok içindeki bir ceset. Ve bunu yüksek sesle itiraf etmekten daha da korkuyorlar. Ceset, sadece bir ceset. “Kuğu Gölü” olmayacak. İlk saatler, günler olmasa da, çok fazla “gürültü” olacak. Ve sonra biri ortaya çıkacak. Çağımızın büyük liderinin kaybıyla ilgili kısa ve kuru bir mesaj verecek. Öyle olacak. Belki de planladığından çok daha erken. Çünkü açıkçası sağlık durumunun kötü olmasının yanı sıra başka birçok sebep var. Dolayısıyla bu güzel haberi mutlaka göreceğiz. Ama şimdi değil, o şekilde değil.” dedi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com