Ukrayna, Rusya ile uzun bir savaşa hazır mı? Danilov’a göre Ukrayna’nın hedefleri değişmedi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Analistler Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının uzun süreceğini öne sürüyor. Aynı zamanda Ukraynalıların hedefi de değişmedi: Zafer ve 1991 sınırlarına dönüş.

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Ukrayna’nın tam kapsamlı bir işgalin başlangıcında kendisi için belirlediği hedefin tam olarak bu olduğunu ve “savaş istediğimizden daha uzun sürse bile” bu hedefin değişmeden kaldığını belirtti.

Danilov “Görevimiz tektir; zafer. Ve bunun 1991 sınırlarına ulaşmak olduğunu biliyoruz. Çünkü bir Anayasa var. Ukrayna’nın ne olduğunu açıkça düzenliyor. Parlamento, Anayasayı değiştirirse başka bir şey hakkında konuşabiliriz. 1991 sınırlarına gitmemize gerek olmadığını söyleyen Rusça konuşan isimler, er ya da geç bu sözlerin hesabını vermek zorunda kalacaklarını ima ediyor” diyerek “Anayasa’da yazılan her şey bize geri dönmeli, ilk işimiz bu. İkinci olarak, ortaklarımızla birlikte, Rusya’nın her zaman yaptığı gibi bir kez daha bize veya komşularına saldırma arzusunun ortadan kalkmasını sağlamalıyız.” diye vurguladı.

Ukrayna uzun bir savaşa hazır mı?

Aleksey Danilov’a göre asıl mesele, “sonunda bağımsız bir devlet yaratma ruhuna ve arzusuna sahip olmamızdır.” Maalesef 1991’den bu yana tam bağımsız olamadık. Rus etkisinin Ukrayna topraklarında sürekli mevcut olduğu gerçeğini unutmamalıyız, tüm endüstrileri ele geçirdi, yok etti ve kontrol altında tuttu” diye ekledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

NSDC Sekreteri, tam bağımsızlığı kazanmak ve yüzyıllardır hayali kurulan Ukrayna’yı inşa etmek için sonuçlar çıkarılması ve gereken yapılması gerektiğini belirtti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com