Büyük Britanya’da 30 bin Ukraynalı asker planlanandan önce eğitildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, Interflex Operasyonu kapsamında 30,000 Ukraynalı askerin Büyük Britanya’da eğitildiğini ve yıllık hedefin yedi hafta önce yerine getirildiğini duyurdu.

Shapss, X mesajındaBirleşik Krallık söz verdiğinden daha fazla Ukraynalı asker yetiştirdi; bugün yıllık 30 bin hedefimize yedi hafta erken ulaştık. Uluslararası ortaklarla anlaştık ve Ukrayna’nın özgürlüğü için burada, Birleşik Krallık’ta yaptığımız gerçek dünya değişikliğinden gurur duyabiliriz.” şeklinde yazdı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da X’te bu konu hakkında şunları yazdı: “30.000 kişinin Interflex operasyonu aracılığıyla eğitildiğini duyurmaktan gurur duyuyorum.”

İngiliz hükümetinin internet sitesinde yer alan habere göre, Büyük Britanya Silahlı Kuvvetleri programları kapsamında eğitim gören Ukraynalı askerlerin toplam sayısı şu anda 52,000’i aştı. Askere alınanların İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Büyük Britanya’daki en büyük askeri eğitimi aldığı da vurgulanıyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Haberde, “Birleşik Krallık liderliğindeki Interflex Operasyonu, planlanandan önce Haziran 2022’den bu yana Birleşik Krallık tarafından eğitilmiş asker sayısı 30,000’e ulaştı ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin başladığı 2014 yılından bu yana eğitilen Ukraynalı askerlerin toplam sayısı 52,000’in üzerine çıktı.” denildi.

Belirtildiğine göre kurs en az beş hafta sürüyor ve özellikle silahların kullanımı, savaş alanında ilk yardım, devriye taktikleri ve kırsal alanlarda çalışmaya yönelik eğitimleri kapsıyor. Geçtiğimiz 12 ay boyunca Birleşik Krallık’ın destek paketi genişledi ve artık Ukraynalı denizcilerin becerilerinin geliştirilmesini de içeriyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com