12 binden fazla Ukraynalı asker NATO standartlarına göre eğitildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
12 binden fazla Ukraynalı asker NATO standartlarına göre eğitildi

Ukrayna Savunma Bakanlığı, DEEP programı çerçevesindeki işbirliği sonucunda 12,000’den fazla Ukraynalı asker ve eğitmenin, eğitim ve ileri eğitimden geçtiğini bildirdi.

Ukrayna Savunma Bakan Birinci Yardımcısı Korgeneral Aleksandr Pavlyuk, NATO karargahındaki çalışmaları kapsamında DEEP programı direktörü Mariusz Solis ile bir araya geldi.

Pavlyuk “DEEP programı, 10 yılı aşkın süredir Ukrayna’nın eğitimimizin ittifakla uyumluluğunu iyileştirmesine ve artırmasına yardımcı olan güçlü bir araçtır. Program içindeki işbirliği sonucunda 12 binden fazla Ukraynalı asker ve eğitmen çeşitli eğitimlerden geçmiştir.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Konu, hem NATO standartlarına (TLP, MDMP, OPP) göre planlama ve karar verme prosedürlerini öğretmek, hem de dil yeteneklerini güçlendirmek açısından bilimsel ve pedagojik çalışanların, eğitmenlerin ve diğer uzmanların eğitimi ile ilgilidir.

Korgeneral Pavlyuk “DEEP programının yardımıyla, yüksek askeri eğitimdeki değişikliklere ilişkin bir dizi temel belge geliştirildi. Özellikle, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde dil eğitiminin iyileştirilmesine yönelik bir yol haritası ve aynı zamanda askeri eğitimin dönüşümüne yönelik bir konsept oluşturuldu.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com