Ukrayna istihbaratına göre Putin’in en az üç kopyası olabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Politico: AB'ye göre Putin yeni saldırılara hazırlanıyor, birkaç senaryo var

Rus lider Vladimir Putin’in en az üç kopyası olabilir. Bu Kremlin rejiminin korkusunu ve zayıflığını gösteriyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü temsilcisi Andrey YusovBu bir olasılık değil, bir gerçek. Anonim Telegram kanallarından onun öldüğüne dair gelen bilgilere gelince, ne yazık ki bu haber nihayet doğrulanmadı. Ama benzerlerine gelince, evet, böyle bir şey Kremlin’de kullanılıyor.” dedi.

Putin’in kaç tane dublörü olabileceği sorulduğunda Yusov, “Bunlar seçenekler olabilir, ancak üçünden bahsedebiliriz.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Putin’in benzerlerinin varlığının Kremlin rejiminin istikrarlı olmadığının yanı sıra Putin’in korkusunun da göstergesi olduğuna inandığını belirten Yusov “Bu, bir bütün olarak rejim için, sadece Ukrayna için değil, aynı zamanda dünyadaki bu rejimin istikrarlı olmadığı algısı anlamına da geliyor. Güçlü, etkili, kendine güvenen bir politikacıdan değil, teknolojiden bahsediyoruz. Size bakan bir tür “Büyük Birader” imajı… Kremlin’in korkusunu, onların inşasının Putin’in diktatör imajına dayanan iskambil kağıtlarından bir ev olduğunu anlatıyor.” diye açıkladı.

Putin ciddi şekilde hasta mı?

Hatırlanacağı üzere Rus liderin ciddi bir hastalığa yakalandığı yönündeki söylentiler uzun süredir ortalıkta dolaşıyordu. Ayrıca internette sürekli olarak Putin’in dünyaya çıkmaktan kaçındığını ve dublörlerinin halka açık yerlerde göründüğü iddia ediliyor. Özellikle Ukrayna istihbaratı, Putin’in ikizinin Ukrayna’nın işgal altındaki topraklarına gelebileceğini bildirdi.

Daha önce Savunma Bakanlığı GUR başkanı Kirilo Budanov da, Rus liderin ölümcül hasta olduğunu açıklamıştı. Ona göre, Rusya Federasyonu liderinin en az üç kopyası var ve bu kişiler daha fazla benzerlik için estetik ameliyat geçirdiler.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com