Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin başlaması için tek şartı öne sürdü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya ile müzakerelere dair tek şart var: Rusya, Ukrayna topraklarından çekilmeli

Zelenskiy, Çinli liderler, Afrikalı liderler ve diğerleriyle savaşın sona ermesine aracılık etme konusunda görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy , eğer bu girişimler Rus birliklerinin Ukrayna’nın egemen topraklarından tamamen çekilmesi ihtiyacına dayanıyorsa, Ukrayna’nın herhangi bir ülkenin barış girişimlerine açık olduğuna dair güvence verdi.

Zelenskiy, Reuters NEXT konferansında, saldırganlığın kurbanı olan Ukrayna’nın neden taviz vermesi gerektiğini anlamadığını söyleyerek saldırganların gözleri önünde bunun “Rusya’nın bir başarısı” olacağı için herhangi bir bölgesel uzlaşmanın diğer birçok ülkenin bütünlüğünün derhal riske gireceği anlamına geleceğinden emin olduğunu belirtti.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Rus birliklerinin Ukrayna’nın tamamından çekilmesiyle savaşın sona ermesi gerektiğini iddia eden Cumhurbaşkanı, “Rus askerleri kendi egemen topraklarına gitmeli. Bu, savaşın duracağı ve savaşı sona erdirecek diplomatik platformun yaratılmasının başlayacağı nokta olacak.” dedi.

Ona göre asıl mesele “Rusların gitmesi gerektiği”.

Zelenskiy, Çinli liderler, Afrikalı liderler ve diğerleriyle savaşın sona ermesine aracılık etme konusunda görüşmelerde bulunduğunu da belirterek “Rus olmadığı sürece her sesi dinlemeye hazırız. Brezilya’nın, ABD’nin, Çin’in, Afrika’nın sesleri de dahil. Ve onları da barış formülümüze dahil ediyoruz. On noktamız bulunuyor; ama sizin önerilerinizin de bu ana fikir üzerine oturtulması gerekiyor.” diye ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com