Danilov: Kırım bölgesinde muazzam bir başarı elde ediyoruz

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Danilov: Ukrayna savaşın sondan bir önceki aşamasında

Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Aleksey Danilov, Deniz Kuvvetleri olmayan bir ülkenin bir denizaltı imha etmesinin dünya tarihinde daha önce hiç gerçekleşmediğini hatırlattı.

Ukraynalı askerlerin Kırım yönünde muazzam bir başarısı olduğunu vurgulayan Danilov “Bugün Kırım yönünde muazzam bir başarı elde ettiğimizi unutmayın. Biz sürekli olarak toprakla ilgili konulara dikkat ediyoruz, ancak Rusya Federasyonu’nun ve Kırım topraklarındaki düşman varlıklarının imhası ve Karadeniz Filosunun imhası ile ilgili olanlara da ayrıca dikkat kesiliyoruz.” diyerek bunların Ukrayna’nın büyük başarıları olduğunu vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Milli Güvenlik Kurulu Sekreteri, “şu anda bizim çok arzu ettiğimiz düzeyde donanmaya sahip olmayan bir ülkenin” bir denizaltı imha etmesinin hiçbir zaman gerçekleşmediğini hatırlatarak “Bu, tarihte böyle bir vakanın ilk örneği. Ayrıca Kalibr füze gemisinin imhasının Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin büyük bir başarısıdır.” dedi.

Savaşın bitişi ile ilgili olarak da “Sanırım bu son iyi haber değil. Savaşın 2024’te bitmesini çok isterim. Bunun için gereken her şeyi yapacağız ama burada açık sözlü olmalıyız ve her şeyin bize bağlı olmadığını bilmeliyiz. Çok ama ama her şey değil. Pek çok şey ortaklara bağlı.” diye özetledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com