Rus işgalcilerin Herson’dan çekilmesi en az 1 hafta sürebilir. 40 bin işgalci bölgede

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Reznikov, küresel üreticileri yeni silahlarını Ukrayna'da test etmeye çağırdı

Herson bölgesinden kaçmaya başlayan Rus işgalcilerin bölgenin sağ yakasını terk etmeleri en az bir hafta sürebilir. Reznikov, Rusya’nın Herson bölgesinde 40 bin askeri bulunduğunu ve geri çekildiklerini duyurmasına rağmen hala şehirde, şehir çevresinde ve uçsuz bucaksız Dnipro Nehri’nin batı kıyısında askerlerinin bulunduğunu söyledi.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov Reuters’e verdiği demeçte Rus ordusunun Herson bölgesinin sağ yakasını terk etmesi o kadar kolay değil, bu iş 1-2 gün sürmeyecek.

Bakan istihbarat verilerine atıfta bulunarak, Rus ordusunun birliklerinin hala Herson’da, bölgesel merkez çevresinde ve Dinyeper’ın sağ kıyısında kaldığını kaydetti.

Pentagon: Rusya’nın, Ukrayna’da 100 binden fazla askeri safdışı kaldı

Bu doğrultuda yorum yapan Reznikov “Bu birlikleri bir veya iki gün içinde Herson’dan çekmek kolay değil. En az bir hafta [alacak]” dedi.

Reznikov, kışın hem Ukrayna hem de Rusya’nın başka yerlerde daha fazla savaşmak için bazı kaynaklar oluşturmasına izin vereceğini de sözlerine ekledi.

Ayrıca işgalcilerin geri çekilme sırasında Kahovka barajını havaya uçurabilecekleri “çılgınca” olarak nitelendirdi. Bakana göre, düşmanın böyle bir adımı, Rusya’nın geçici olarak işgal ettiği bölgelerin sular altında kalmasına yol açabilir.

Reznikov “Bu bölgedeki manzaraya bakarsanız, batı kıyısının yüksek bir alan olduğunu ve doğu kıyısının daha alçak olduğunu göreceksiniz. Bu, suyun bu kıyıdan doğuya akacağı anlamına gelir ve kendi birliklerini tehlikeye atacak” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com