NATO, işgalcilerin Herson bölgesinin sağ yakasından olası geri çekilmeleri hakkındaki bilgileri yorumladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Stoltenberg'in, Ukrayna'nın NATO'ya üyelik başvurusuna tepkisi

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni hem Herson Bölgesi’nde hem de gelecekte de desteklemeye devam edeceğini belirtti.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, işgalcilerin Herson bölgesinin sağ yakasını terk etmelerine ilişkin yaptığı yorumda, öncelikle Herson’da ve sağ yakada gerçekte neler olduğunun görülmesi gerektiğine inandığını söyledi.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile Londra’daki Downing Caddesi’nde yaptığı görüşmenin ardından bir brifingde konuşan Stoltenberg “Duyuruyu gördük, ama tabii ki bekleyip sahada neler olduğunu göreceğiz. Ancak Rusya’nın önce kuzeyden – Kiev yakınlarında, sonra doğudan – Harkov çevresinden ve sonrasında da kuzeyden itildiğini biliyoruz. Stoltenberg, Ukraynalıların güneyde Herson çevresinde de Rus kuvvetlerini yavaş yavaş nasıl geri püskürtebildiğini gerçekten görüyoruz” dedi.

İtalya, Ukrayna’ya hava savunma sistemleri tedarik etmeyi planlıyor

Ukrayna ordusuna övgüde bulunan İttifak Genel Sekreteri, “Ukrayna kuvvetlerinin daha fazla Ukrayna bölgesini özgürleştirmeyi ne kadar cesurca başardığını görmek cesaret verici” dedi.

Stoltenberg, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin kazandığı zaferler ve fetihler, cesur, mert Ukraynalı askerlere aittir. Ancak elbette Birleşik Krallık’tan, NATO müttefiklerinden ve ortaklarından aldıkları destek de önemlidir.” dedi.

Stoltenberg, NATO’nun hem Herson Oblastı’nda hem de gelecekte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ni desteklemeye devam edeceğine dair güvence verdi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com