Ukrayna ve Romanya arasındaki bölgesel tren seferlerine yeniden başlayacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna ve Romanya, Rakhiv – Dilove – Valia-Višeului bölümünde demiryolu bağlantılarına yeniden başlıyor. Rakhiv’den Rumen Vali-Višeului’ye net seyahat süresi yaklaşık 40 dakika olacaktır. Trene biniş sırasında pasaport ve gümrük kontrolü yapılacaktır.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre “Ukrzaliznytsia”, rota boyunca ilk denemeyi yaptı ve yakında yol tamamen faaliyete geçecek.

İşgalciler tarafından götürülen Ukraynalı çocukların sayısı 10 bini aştı

Altyapı Bakanı Aleksandr Kubrakov, ” Ukrayna ile Romanya arasındaki sınırda demiryolu yolcu hizmetinin Aralık ayı başında açılması bekleniyor. Ukrayna’da inşa edilen konforlu bir bölgesel tren DPKR-3 güzergah boyunca çalışacak ” dedi.

Ona göre Rakhiv’den Romanya Vala-Višeului’ye net seyahat süresi gümrük işlemleri hariç yaklaşık 40 dakika. Trene biniş sırasında sınır ve gümrük kontrolü yapılacak.

UZ, yolcuları CFR Romanya Demiryolları trenlerine aktarma imkanı ile günde 2 sefer gerçekleştirmeyi planlıyor. Vala-Višeului’den Sziget, Cluj ve Bükreş istasyonlarına günlük tren seferleri bulunmaktadır.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com