Erdoğan’ın Rus ordusunun Herson’dan asker çekmesi hakkında yorumu: Olumlu bir karar!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Erdoğan: Dünya, Türkiye'nin barış girişimlerini desteklemelidir

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rus ordusunun Herson’dan asker çekme kararına olumlu tepki gösterdi.

Erdoğan, savaşın sonunun zamanlaması hakkında konuşmanın mantıksız olduğunu kaydederek Rusya’nın Herson konusundaki kararını olumlu buldu.

Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki müzakere sürecinde arabuluculuk yapmak niyetinde olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koyan Erdoğan “Arabuluculuk noktasındaki çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Buna bir tarih vermek, ne zaman bu iş biter… Bunu söylemek akıl karı değil. Ancak Herson’la ilgili olarak Rusya’nın aldığı karar olumlu bir karar. Temennim odur ki belki G20’ye Rusya’dan bir katılım olursa görüşme imkanımız olacak. Aksi takdirde telefon diplomasisini Rusya ile sürdürmeye devam edeceğiz. Temennimiz arabuluculukta başarılı olmak.” dedi.

Türk plastik cerrah, Lviv’de çocukları bir kez daha ücretsiz ameliyat edecek

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu‘nun Rus askeri grubunun Herson bölgesinin sağ yakasından çekilmesi için resmi bir emir yayınladı. Karar, Rusya Federasyonu’nun Ukrayna’daki işgal kuvvetleri komutanı Sergey Surovikin‘in Şoygu’ya cephedeki duruma ilişkin bir rapor okumasının ardından duyuruldu.

Bundan sonra Ukrayna, işgalcilerin şehri savaşmadan terk edeceklerine dair herhangi bir işaret görmediğini resmen açıkladı.

Ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Federasyonu’nun Herson bölgesi hakkındaki açıklamalarını yorumladı ve işgalcilerin Ukrayna şehirlerini bu şekilde terk etmediklerini, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından nakavt edildiğini söyledi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com