Türk plastik cerrah, Lviv’de çocukları bir kez daha ücretsiz ameliyat edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türk plastik cerrah, Lviv'de çocukları bir kez daha ücretsiz ameliyat edecek

Türk plastik cerrah Hakan Ağır, Lviv doktorlarıyla birlikte Lviv’deki küçük hastaları ameliyat edecek. Bu hafta için şimdiden yaklaşık 20 operasyon planlandı.

Lviv Sağlık Koruma Departmanı tarafından verilen bilgiye göre Türk plastik cerrah Hakan Ağır altıncı kez Lviv’e geliyor. Batı Ukrayna İhtisas Çocuk Tıp Merkezi doktorlarıyla birlikte, ciddi yüz ve vücut patolojileri olan çocuklara ücretsiz cerrahi müdahaleler yapmaya devam edecek.

BM: Ukrayna’daki savaşta en az 6490 sivil hayatını kaybetti ve 9972 kişi de yaralandı.

Bu hafta için şimdiden yaklaşık 20 karmaşık operasyon planlandı: malign tümörlerin çıkarılması, vasküler malformasyonlar, konjenital yüz kusurlarının rekonstrüksiyonu, vb. Bu ziyaret sırasında ameliyat edilecek en küçük çocuk hasta ise 6 aylıktır.

Ortak konsültasyonlar sırasında, Lviv’deki cerrahi ekip Hakan Ağır ile birlikte bir sonraki ziyareti sırasında gelecekteki müdahaleler için yaklaşık on zor vaka seçti. Türkiye’den gelen profesör, ziyaretinin amacının sadece hayırseverlik değil, aynı zamanda deneyim alışverişi olduğunu kaydederek “Ben sadece burada çalışmıyorum ya da kendi bilgimi paylaşmıyorum. Ayrıca Merkezin cerrahlarından da öğreniyorum çünkü üst düzey ve hatırı sayılır deneyime sahip olduklarına inanıyorum. Hastanede çok iyi bir cerrah ekibi var ve birlikte birçok karmaşık ameliyat gerçekleştirdik.” dedi.

Türk plastik cerrah Prof. Hakan Ağır ile ilgili Ukrhaber’de geçen sene yayınlanan haber:

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com