Şmigal: Elektrik tedariği ile ilgili en zor durum şu anda Kiev ve Harkov’da

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Şmigal: Elektrik tedariği ile ilgili en zor durum şu anda Kiev ve Harkov'da

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal, elektrik açısından en zor durumun şu anda Kiev şehri ile, Kiev ve Harkov bölgelerinde olduğunu söyledi.

Şmigal “Artık Rus teröristleri elektrik üretim ve dağıtım sistemlerini yok etmeye odaklandı. Bu nedenle, ne yazık ki, su ve ısı tedarik sistemlerine daha fazla saldırıyı gözardı edemeyiz. Elektrik açısından en zor durum şu anda Kiev şehri ile Kiev ve Harkov bölgelerinde. Rus terörist birlikleri, ana hatları ve trafo merkezlerini yok etmeye çalışarak bu bölgelerdeki dağıtımı hedef aldı” dedi.

Rusya ile müzakerelere dair tek şart var: Rusya, Ukrayna topraklarından çekilmeli

Enerji şirketlerinin şu anda kademeli olarak kesinti programlarını halk ve işletmeler için daha öngörülebilir hale getirmek için çalıştığını belirten Şmigal “Elbette bunun ancak yeni bir hasar olmaması şartıyla mümkün olduğunu hepimiz anlamalıyız. Ve hepimiz elektrik tüketiminde tasarruf sağlamanın bilincinde olacağız” diye ekledi.

Halkın Kiev’den veya başka bir şehirden tahliyesi konusuna da değinen Şmigal “Burada dürüst bir konuşma önemli ve doğrudur. Bu nedenle, hükümetin ve sorumlu birimlerin konumunu bir kez daha vurgulayacağım: tahliye, acil bir adım olarak son çare olarak kullanılabilir. Her zaman bir B planınız olmalıdır; şimdilik cephe hattı olmayan herhangi bir şehrin ve hatta başkentlerin tahliyesini duyurmaktan uzak olduğu andayız. Güç mühendisleri çalışıyor, hava savunma kuvvetleri çalışıyor. Güç sisteminin tam olarak çalışmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. En kısa zamanda.” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com