Rusya ile müzakerelere dair tek şart var: Rusya, Ukrayna topraklarından çekilmeli

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rusya ile müzakerelere dair tek şart var: Rusya, Ukrayna topraklarından çekilmeli

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu ile müzakereleri reddetmediğini, müzakere pozisyonlarının çok net olduğunu belirtti.

Ukrayna’nın Rusya Federasyonu ile müzakereleri hiçbir zaman reddetmediğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi başkan danışmanı Mikhail Podolyak, Twitter’da “Anlamanız gerekir: Ukrayna müzakereleri asla reddetmedi. Müzakere pozisyonumuz biliniyor ve açık” dedi.

Zelenskiy: Rusya, İran füzeleriyle Ukrayna’ya büyük bir saldırıya hazırlanıyor

Podoliak’a göre, Ukrayna’nın te bir şartı var: Rus birliklerinin Ukrayna topraklarından çekilmesi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in buna hazır olmadığını belirten Podolyak, “Bu nedenle değerlendirmemizde yapıcıyız: Rusya Federasyonu’nun bir sonraki lideriyle konuşacağız” dedi.

Ukrayna ve Rusya arasındaki müzakereler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky’nin Ukrayna’nın Putin ile müzakere etmeyeceğini belirttiğini hatırlatarak “Biz zaten başka bir Rusya devlet başkanı ile diyaloğa hazırız.” diyerek Rusya Devlet Başkanı Putin’in “haysiyet ve dürüstlüğün ne olduğunu bilmediğini” kaydetti.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com