Türk cerrahtan Ukrayna’da doğuştan yüz kusurları olan 15 çocuğa ücretsiz ameliyat (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye’den gelen plastik cerrah Hakan Ağır, Lviv’de doğuştan yüz kusurları olan çocukları ücretsiz ameliyat etti.

Suspilne.media’nın verdiği habere göre, Lviv’de bulunan Batı Ukrayna Çocuk Tıp Merkezine gelen plastik cerrah Hakan Ağır hafta boyunca Ukraynalı doktorlarla birlikte Ukrayna’nın farklı bölgelerinden gelen çocukların 15 ameliyatını gerçekleştirdi.

Vera Kos‘un altı yaşındaki kızı 11 Haziran Cuma sabahı ameliyat edildi. Dudağından bir tümör alındı. Kızın annesi, Türk cerrahın ameliyat için onu seçtiği için mutlu olduğunu belirterek “Daha önce kendiliğinden düzeleceğini söylediler ama geçmedi ve ameliyat olmamız gerekti. Evladımın kendini güzel hissetmesini istiyorum.” dedi.

12 yaşındaki Julia’nın yüz ameliyatı ise üç saatten fazla sürdü. Annesi Olga PaligaDoğumun ilk ayından itibaren bir hemanjiyom vardı. Daha önce 5 defa ameliyat oldu, bu ise altıncı. Çok mutluyuz, bir sonraki ziyareti bekleyeceğiz, çünkü muhtemelen üç ameliyat daha olacak.” dedi.

Profesör sadece ameliyat yapmakla kalmadı, aynı zamanda Ukrayna’nın farklı bölgelerinden gelen 50’den fazla çocuğu muayene etti.

Ukrayna’da bulunuşu ile ilgili yorum yapan Prof. Dr. Hakan Ağır “Zor vakalarla uğraşan bir doktor olarak biliniyorum ve buraya geldiğimde Batı Ukrayna Merkezi’nden cerrahların da aslında aynı şeyi yaptığını gördüm. Bu yüzden kimseye öğretmek için gelmedim, bunu bir işbirliği olarak görüyorum, çünkü ben de Ukraynalı doktorlardan öğreniyorum ve deneyimlerimi onlarla paylaşıyorum. Bu bizi birlikte daha güçlü kılıyor.” dedi.

Ukraynalı doktorların Türkiye’den gelen plastik cerrahla birlikte hafta boyunca 15 karmaşık ameliyat gerçekleştirdiğini belirten Batı Ukrayna Çocuk Tıp Merkezi cerrahlarından Ostap Mohilyak “Ameliyatlar zor çünkü yüz kusurları var ve hastalar küçük. Yaşları genellikle üç ila altı aydan bir yaşa kadar. Ukrayna’daki tüm hastaneler bu tür çocuklara yardım edemiyor, o sebeple bizde yoğunlaşıyorlar.” dedi.

Ağır, henüz ameliyat olamayan çocuklara da tedavi önerdi. Cerrah, Lviv’e bir sonraki ziyaretini Ağustos sonu veya Eylül başında planladı.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com