Zelenskiy, İngiltere’nin Ukrayna’ya transfer edeceklerini anlattı: Zırhlı araçlar, botlar ve Storm Shadow

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Rus füze saldırısından sonra. İngiltere Ukrayna'ya hava savunma sistemleri için yüzlerce füze gönderiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelensky, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile telefonla görüştü. Görüşme sırasında Sunak’ın, Zelenskiy’e İngiltere’nin yarım milyar pound değerindeki en büyük savunma destek paketi tahsisi konusunda bilgi verdiği kaydedildi.

Zelenskiy açıklamasında “Storm Shadow ve diğer füze türleri, yüzlerce zırhlı araç ve deniz taşıtları, mühimmat: Ukrayna’nın savaş alanında gerçekten tüm bunlara ihtiyacı var. Özellikle denizcilik ve uzun menzilli yeteneklere vurgu yaparak savunma işbirliğini daha da geliştirme isteği” diye yazdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Görüşme sırasında tarafların Rus varlıklarına el konulması için etkili bir model oluşturulması gereğini de tartıştıklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca yaklaşan İsviçre Barış Zirvesi ve İngiltere’deki Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinden beklentilerini de paylaştılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com