Zelenskiy: Dünyanın çoğunluğu Barış Zirvesi’nde olmalı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Ukrayna'da Barış Formülü toplantısına 50'den fazla ülke katılacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Barış Zirvesi’ni nasıl bozmayı planladığı konusunda elinde kesin bilgiler olduğunu belirtti.

Kiev’de kordiplomasi temsilcileri önünde konuşan Zelenskiy “Elimizde, Rusya’nın yalnızca Barış Zirvesi’ni bozmak istemediği, aynı zamanda bunun nasıl yapılacağına dair özel bir planı da olduğu yönünde istihbarata dayalı kesin bilgiler var, spesifik verile. Ülkelerin katılımının nasıl azaltılacağı, zirvenin bozulmaması için nasıl hareket edileceği. Diplomat düzeyinde, istihbarat düzeyinde Rusya’nın planlarını, somut planlarını sizlerle paylaşacağız sevgili ortaklarımız. Buna hep birlikte karşı çıkmalıyız, adil bir barış için birlik içinde çalışmalıyız.” dedi.

Yakın gelecekte devletlerin liderleri zirveye davet edileceğini vurgulayan Zelenskiy şöyle devam etti:

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Dünya çoğunluğunun zirvede olması sadece Ukrayna için değil, gerçekten çok önemli. Dünya, Ukrayna için adil bir barışın tesisi konusunda ne kadar aktif olursa, dünyadaki diğerlerinin de bu tür saldırılarda kurban olmayacağı ihtimali o kadar artıyor. Haziran ayında yapılacak zirvede barışın ilk ilkeleri üzerinde anlaşmaya varmaya başlayacağız ve barışın nasıl işlemesi gerektiğine dair ortak bir vizyon sunacağız. Bu nedenle herkes önemlidir, her millet, her lider önemlidir.

Afrika, yalnızca gıda güvenliği meselelerinde değil, küresel meselelerin çözümünde de temsil edilmeli ve sesi duyulmalıdır.”

“Latin Amerika, küresel meselelerin çözümüne katılmalı. Asya, Avustralya ve Pasifik bölgesi, Avrupa , Kuzey Amerika. Radyasyonun yayılmasını durduracak bir devlet sınırı ve doğal bariyer yok.”

Hepinizden İsviçre’deki zirvede dünyanın gerçekten birlik olmasını sağlamaya yardımcı olmanızı rica ediyorum.”

“Sizden ülkelerinizde savaş ve Rus terörü hakkındaki gerçekleri yaymanızı ve hava savunmamızın güçlendirilmesine yardımcı olmanızı rica ediyorum. Hava savunma konusunda bize yardım eden her lider, her devlet ve her büyükelçi sadece hayat kurtarıcı değil, aynı zamanda Rusya’nın savaşma isteğini azaltacaktır. Kremlin terör yoluyla ne kadar az başarı elde ederse, Rusya’yı barışa o kadar çok zorlarız.”.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com