Bloomberg: AB, Rusya’ya yardım eden Türkiye, BAE ve Çin şirketlerine karşı yaptırımlar hazırlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Yaklaşan AB zirvesinin ana gündemi Ukrayna olacak

Avrupa Birliği, Rusya’ya ürün tedarik eden Türkiye, Çin, BAE ve Hong Kong’lu şirketlere karşı yeni yaptırımlar hazırlıyor.

Bloomberg’de yayınlanan haberde, Rusya’nın yanısıra Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri merkezli şirketlerin milyonlarca avro değerinde Avrupa malı ithal ettiği belirtiliyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bu mallar daha sonra Avrupa Birliği’nin ticari kısıtlamalarına rağmen Rus ordusu tarafından kullanıldılar. AB ayrıca, Rusya’ya uydu görüntüleri ve diğer teknolojileri sağladığına inanılan az sayıda Çinli ve Hong Kong şirketine karşı da yaptırım uygulamayı düşünüyor.

Haberde “Belgede, potansiyel yaptırımlar nedeniyle incelemeye tabi tutulan bazı şirketlerin Rusya dışında yerleşik olduğu ancak Rus ve Belaruslu kişi ve firmalarla bağları olduğu belirtiliyor. AB devletlerinin bu haftanın sonlarında yeni bir yaptırım paketini tartışmaya başlaması bekleniyor.” denildi.

Rusya’ya yeni yaptırım paketi

Avrupa Birliği, Ukrayna’daki savaşı nedeniyle Rusya’ya 13 yaptırım paketi sundu. Ancak Kremlin kısıtlamaları aşmayı ve ordusu için önemli ekipmanlar elde etmeyi başarıyor.

Bu nedenle Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Avrupa Birliği’nin bu baharda kabul edilmesi gereken 14’üncü yaptırım paketinin hazırlıklarına başladığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde üst düzey bir AB yetkilisi bir brifingde, yeni paketin Rusya’ya karşı halihazırda mevcut yaptırımları aşanlara karşı cezai tedbirler içereceğini duyurdu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com