Borrell: AB ülkeleri yakın gelecekte Ukrayna’ya hava savunma sistemleri ve mühimmat tedarik edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Borrell: Ukrayna'nın NATO'ya katılımı şu anda ana konu değil.

Bazı Avrupa Birliği ülkeleri yakında Ukrayna’ya Rus saldırılarına karşı korunmak için hava savunma sistemleri ve mühimmat tedarik edecek.

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell‘e göre, şu anda Avrupa Birliği’nin ve Ukrayna’nın tüm müttefiklerinin acilen harekete geçmesi gerektiğine dair net bir his var. Ve en önemli eylem yöntemi, uçaksavar savunma bataryalarının ve önleyicilere mühimmat sağlanmasıdır.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Borrell, önleyici füzeler olmadan hava savunmasının işe yaramadığını kaydederek “Birçok ülke, uçaksavar yeteneklerini yoğunlaştırmak, koordine etmek ve geliştirmek için Alman girişimine katılma isteklerini ifade etti. Bunun koordine edilmesi gerekiyor, ancak iki amaç, iki hedef, iki görev var. Daha fazla hava savunma sistemi ve daha fazla 155’lik mühimmat bizim için en önemli hedef olmaya devam ediyor.” – dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com