Pentagon başkanı Ukrayna’ya yardım paketini Amerika’nın geleceğine yatırım olarak nitelendirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Pentagon, Ukrayna'ya yeni askeri yardımı onayladı (tam liste)

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, dün Temsilciler Meclisi’nde onaylanan Ukrayna’ya yardım içeren ulusal güvenlik yasasına yapılan eklemenin Amerika’nın geleceğine ve güvenliğine yapılan bir yatırım olduğunu söyledi.

Austin, Pentagon tarafından yayınlanan açıklamasında, ABD Savunma Bakanlığı’nın Ukrayna ve İsrail’i desteklemesine, Hint-Pasifik bölgesindeki güvenliği güçlendirmesine ve ABD’nin dünya çapındaki müttefiklerini ve ortaklarını kararlı bir şekilde desteklemesine yardımcı olacak ulusal güvenlikle ilgili “kritik yasanın” kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Kendisi, bu iki partili yasanın, Savunma Bakanlığı’na, Ukrayna’nın kendisini Rus saldırganlığına karşı savunmasına, İsrail’in İran ve vekillerine karşı savunmasını desteklemesine ve Gazze’deki Filistinli sivillere acil ihtiyaç duyulan insani yardım akışını artırmasına yardımcı olmak için hayati önem taşıyan güvenlik yardımını artırmasına olanak tanıyacağını belirterek “Bu yasa aynı zamanda Amerika’nın geleceği için de önemli bir yatırımdır. Doğrudan savunma sanayii tabanımıza gidecek yaklaşık 50 milyar dolar sağlayarak, 30’dan fazla eyalette Amerika’da iyi istihdam yaratacak ve aynı zamanda ABD’nin uzun vadeli güvenliğini güçlendirecek. Bu yasa Amerika’yı daha güvenli hale getirecek ve hayat kurtaracak. Bir kez daha gördük ki, zamanımızın zorlukları, temel güvenlik çıkarlarımızı ilerletme konusunda güçlü ve sürdürülebilir ABD liderliği olmadan daha da derinleşecek” dedi.

Amerika’nın uzun vadeli güvenliğinin hâlâ risk altında olduğuna vurgu yaparak “Dostlarımıza, rakiplerimize veya düşmanlarımıza Amerika’nın kararlılığından şüphe duymaları için hiçbir neden vermemeliyiz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com