İşgal güçleri, Herson bölgesinin işgal altındaki kısmında 27 Nisan’da “referandum” yapacağını açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Herson bölgesinde Ruslar sözde “referandum” hazırlıklarını hızlandırdı. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından geçici olarak kontrol edilemeyen bölge topraklarında 27 Nisan’da “vatandaşların iradesinin ifadesi”nin bir taklidi yapılacak.

Güney Bölgesi Operasyonel Komutanlığı tarafından yayınlanan bir videoda “İşgalci makamların kendi yasallaşmalarını hızlandırmak için her zaman olduğu gibi tüm yasaları ve normları ihmal ediyorlar. Referandumun hafta ortasında, iş gününde yapılması, işgalcilerin bu konuyla ilgilenmediğini daha da vurguluyor. Yerel halkın iradesi ve hazırlanan senaryoda sonuç zaten şimdiden biliniyor” dedi.

ABD, Kanada, İngiltere ve Hollanda Ukrayna’ya daha ağır silahlar sağlayacak

Bu arada, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Herson bölgesinde düşman saldırılarını püskürtmeye ve karşı taarruzlara devam ederek bölgenin topraklarını özgürleştirmeye devam ediyor.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, işgal altındaki bölgelerdeki sözde referandumların zorunlu “seferberlik” ilan etmeyi amaçladığını da belirtti.

Aynı zamanda, sözde “insani yardım” veya sosyal yardım dağıtmak amacıyla geçici olarak işgal edilen topraklarda ikamet edenlerin kişisel verileri önceden toplamak “referandum” sonucu için bir hazırlıktır. “Oylama” gününde FSB görevlileri, alınan bilgileri kullanarak, Ukraynalıların rızası ve fiziksel varlığı olmaksızın oy pusulalarını dolduracak.

Ukraynalı yetkililer, yerel halkın işgalcilerin bir tür sahte referandum düzenleme girişimlerine aktif olarak direnişini takip etmektedir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com