Ukrayna’da çocuk sayısı son 30 yılda sekiz puan azalarak yüzde 18’e düştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da çocuklar ülkenin toplam nüfusunun %18’ini oluştururken, bağımsızlığın başlangıcında bu oran neredeyse %26’ydı.

Tüm Ukrayna Forumu Ukrayna 30. Çocuk Zirvesi’nde konuşan Sosyal Politika Bakanı Marina Lazebnaya “Yaşlanan bir ulus olduğumuz gerçeğinden sık sık bahsediyorum. Ve bu sadece ortalama yaşam süresinin nasıl arttığıyla ilgili değil. Aynı zamanda öyle bir göstergeyle ilgili ki, örneğin bugün aramızda daha az çocuk var. 7 milyon çocuğumuz var, ve bu da ülkemizin toplam nüfusunun %18’i.” dedi.

Lazebnaya bunu arttırmak için “doğum yapmanın korkutucu olmayacağı” bir ülke inşa etmek gerektiğini kaydetti.

Bakan ayrıca bugün Ukrayna’da çocuklu yaklaşık iki milyon ailenin sosyal yardımlar ve ek ücretler şeklinde devlet sosyal desteği aldığını söyledi. Toplamda 19 çeşit yardım yapılmaktadır.

Kilitlenme bitti: Kiev şehri ve 8 bölge “kırmızı” karantina bölgesinden ayrıldı

Ulusal Bilimler Akademisi’nin bilim adamlarının, XXI yüzyılın sonunda Ukrayna nüfusunun 41.3 milyondan 22 milyona düşeceğini tahmin ettiğini hatırlatacağız.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com