Harkov’da suşi yedikleri restoranda zehirlenenlerin sayısı 54’e yükseldi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Harkov’da bir zincir restoranda yedikleri suşi sonrası gıda zehirlenmesi sebebiyle tıbbi yardım için başvuranların sayısı 16’sı çocuk olmak üzere 54’e yükseldi.

Harkov belediye başkan yardımcısı Svetlana Gorbunova-Ruban “Dün geceden bu yana iki şehir hastanesine tedavi için 38 yetişkin ve 16 çocuk kabul edildi.” diye yazdı.

17 Haziran gün ortasından itibaren kişilerin zehirlendiği işyerlerinin çalışmadığı, dezenfekte edilerek ürün numunelerinin alındığı belirtildi.

Harkov Bölgesel Laboratuvar Merkezi’nin resmi internet sitesinde, “Bir önepidemiyolojik araştırmadan elde edilen operasyonel veriler (hastaların hastanede yatış sırasındaki ilk muayeneleri), hastalıklarını Harkov’daki halka açık yemek işletmelerinde hazır yemeklerin kullanımıyla ilişkilendirdiğini gösteriyor.” dedi.

Doktorların hasta sayısının artmasını beklediğini belirten Harkov Kent Konseyi Bilgi ve Halkla İlişkiler Departmanı Direktörü Yuriy SidorenkoZincir işyerlerinin ortak bir mutfağı var ve denetimlerimiz sırasında personelimiz birçok sıhhi ihlâl tespit etti.“ dedi.

Harkov’da Mafia ve Yakitoria zincir restoranlarında yemeklerini yedikten sonra ilk başta 19 yetişkin ve 6 çocuk hastaneye kaldırılmıştı. Sonrasında sayı 12 çocuk ve 22 yetişkine yükselmişti. Son haberlere göre sayı 16’sı çocuk 38 yetişkin oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com