Zelenskiy: Mariupol’un ablukasını kısa sürede askeri yollarla kaldırmak imkansız

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
 foto:REUTERS

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, artık Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Mariupol’un ablukasını kısa sürede askeri yollarla kaldıramayacağını, şehirdeki herşeyin yıkıldığını ve binaların % 95-98’inin yok edildiğini belirtti.

Fransız haber kanalı BFM TV’ye verdiği bir röportajda konuşan Zelenskiy Ukrayna makamlarının Mariupol’un ablukasını kaldırmak için mümkün olan her şeyi yaptığını söyleyerek “Saatlerden bahsettiğimiz bir durum var; çünkü orada insanların kaç saat ya da kaç gün dayanabileceklerini bilmiyoruz. Ordumuza gelince, bugün bu işgal altındaki 120 km’lik yolu geçmemiz kolay değil. Mariupol şehrindeki askeri ablukayı kaldırarak insanlara ulaşabiliriz. Bu doğru. Ancak, bunu bugün yapamayız” dedi.

ABD, Kanada, İngiltere ve Hollanda Ukrayna’ya daha ağır silahlar sağlayacak

Azovstal fabrikasının topraklarında konuşlanmış asker ve sivilleri kurtarmak adına mümkün olan her şeyin yapıldığını vurgulayarak, Azovstal’da sadece askerlerin değil, çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillerin çıkışının da engellendiğini belirtti.

Başkan, Rusya’nın Mariupol ablukasının daha çok bir savaşa değil, “Rusya Federasyonu adına bir terörist operasyona” benzediğine inanıyor, çünkü Ukraynalı askerlere ek olarak, çocuklar ve yaşlılar da şehirde engelleniyor.

Orada her şey yıkıldı – tüm binaların yüzde 95-98’i” vurgusu yapan Zelenskiy, okullardan, kreşlerden, yerleşim yerlerinden, fabrikalardan ve benzerlerinden bahsettiğini sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com