Kuleba, Ukrayna konsolosluklarının seferberlik çağındaki erkeklere yönelik hizmetleri neden durdurduğunu açıkladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Kuleba, Almanya'yı Leopard 2 tankları ve Patriot tedarik etme yasağını kaldırmaya çağırdı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, yurtdışında bulunan seferberlik çağındaki Ukraynalı erkeklere konsolosluk hizmetlerinin sağlanmasının askıya alındığı mesajını doğruladı.

Twitter’da (X) mesaj yayınlayan Kuleba, yurtdışındaki Ukrayna vatandaşlarının hak ve çıkarlarının korunmasının Dışişleri Bakanlığı’nın önceliği olduğunu ve olmaya devam ettiğini, ancak mevcut koşullarda asıl önceliğin Ukrayna’nın hayatta kalma mücadelesi olduğunu kaydederek “Şu anda durum şu: Askerlik çağındaki bir erkek yurtdışına çıktı, devletine hayatta kalma meselesinin kendisini ilgilendirmediğini gösterdi ve sonra gelip bu devletten hizmet almak istiyor. Ülkemizde savaş var” diye vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için Telegram ve Whatsapp kanallarımızı takip ediniz.

Bölgesel askere alım merkezlerindeki verileri güncelleme zorunluluğunun, yeni seferberlik yasasının kabul edilmesinden önce bile mevcut olduğunu hatırlatan Kulba “Eğer bu insanlar orada, çok uzakta, cephede birilerinin bu devlet için savaştığını, canını verdiğini, birilerinin yurtdışında oturup aynı zamanda bu devletten hizmet alacağını düşünüyorsa bu iş yürümez. Yurtdışında kalmak, vatandaşın Anavatana karşı sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Bu nedenle dün, Ukrayna’da ve yurtdışında askerlik çağındaki erkeklere adil davranılması için önlemler alınmasını emrettim” diye vurguladı.

Kendisi, Dışişleri Bakanlığı’nın, yabancı diplomatik kurumlarda seferberlik çağındaki erkekler için konsolosluk hizmetleri almalarına ilişkin güncellenmiş açıklamaları yakında sunacağını da sözlerine ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com