Ukrayna’da hava taşımacılığı kuralları değişecek: Yenilikler.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da hava taşımacılığı kuralları ciddi değişiklikler bekliyor. Değişiklikler, el bagajının taşınması normlarını, uçuş için check-in ve biniş saatlerini ve diğer durumları etkileyecektir. Yeni kurallara göre nasıl uçulacak?

Check-in ve biniş

Rbc.ua’nın verdiği habere göre, Ukrayna Devlet Havacılık İdaresi’ne göre, havayolları bağımsız olarak uçuş için kayıt bitimine ve uçağa binmek için zamanı ayarlama hakkına sahip olacaklar. Yani, şimdi bu kural her uçuş için aynı (kayıtlar, uçağın planlanan kalkışından 45 dakika önce biter) olup, havayolu şirketleri uçuşun başlamasından 15 dakika öncesine kadar çekebilir.

El bagajı hakkı değişecek

El bagajının toplam ağırlığının normu şu anda 7 kg’dan fazla değildir, ancak uçuş firması bu sınırı değiştirebilir. Yeni kurallara göre, el bagajının minimum normu 5 kg altında olamaz.

Buna ek olarak, her yolcu ek olarak uçakta bir el veya sırt çantası alabilir. Ancak ağırlıklarının ve boyutlarının normları havayolu tarafından belirlenecektir.

Daha önce olduğu gibi, klasör, gazete, dış giyim, şemsiye, baston, bebek maması, 1 yaşına kadar olan bebekler için bir beşik, bebek arabası, katlanır tekerlekli sandalye veya koltuk değneği taşımak mümkün olacak.

Ücretsiz iptaller

Yeni kurallar, bağlantılı uçuşlarda ilk uçuştaki gecikme olması ve ayrı biletlerle uçuş düzenlenmişse, ikinci uçuş için yeterli zamanının olmaması durumunda, rezervasyonunun ücretsiz iptal edilmesini öneriyor.

Ayrıca, gecikmenin 48 saati aşması durumunda uçuş iptal edilmiş sayılacaktır. Bir şehrin sınırları içindeki kalkış / varış havalimanı değiştiyse, uçuş iptal edilmiş sayılmaz. Ayrıca, havayolu özel olarak düzenlenmiş bir uçuşla yolcuların ulaşımını sağlarsa, uçuş iptal edilmemiş sayılacaktır.

Uçuş gecikmesi ve bagaj kaybı için taşıyıcı yükümlülüğü artacaktır

Gecikmeli uçuşlar için hava taşıyıcılarının sorumluluğunun 4694’ten 5346’ya (7324 $) yükselmesi önerilmektedir. Ayrıca, bagajın kaybolması, hasar görmesi veya gecikmesi durumunda sorumluluk (1131’den 1288’e (1765 $) şeklinde artırılacaktır.

Tüm uçuşlar için 24 saat çağrı merkezi

Her havayolu şirketinin 24 saat çağrı merkezi olması gerekir. Artık taşıyıcıların gece uçuşlarında da böyle bir destek sağlamaları gerekiyor.

Yolculara yardım eden aracıların çalışmaları

Yolcuların tazminat almalarına yardımcı olan aracı firmaların, yetkili makamlara yolcu pasaportunun bir kopyasını ve orijinal imza ile orijinal vekaletname vermesi gerekecektir.

Kayıt için belgeler

Bir uçuş için kayıt için belgelerin ayrıntılı bir listesi, kaydın kanunla tanımlanan kimlik belgelerine dayandığı ifadesiyle değiştirilecektir. Bu yenilikle birlikte, sürücü belgesinin elektronik versiyonu iç hat uçuşlarında kullanılabilecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com