Odessa havalimanı şerit onarımı nedeniyle 15 Temmuz’da 1.5 gün kapatılacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Odessa Havalimanı yeni bir pistin hizmete girmesi için 15 Temmuz 00:00’dan 16 Temmuz 12:00’ye kadar bir buçuk gün süreyle kapalı olacak. Bu bilgiler NOTAM sistemi aracılığıyla havayollarına ve mürettebata iletildi. Bu tarih ve saatlerde uçuşu olanların havayolu firması ile iletişime geçmelerinde fayda vardır.

Odessa havaalanı tarafından yapılan açıklamada “Bu süre zarfında yeni şeridi işaretleyecekler ve eskisine çarpı işareti koyacaklar. Pilotları eski pistin çalışmayı durdurduğu konusunda uyarmaları gerekiyor.” denildi.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni pist 16 Temmuz saat 12:00’den itibaren hizmete girecek. Eskisiyle aynı oranlara sahip olacak. Şerit eskisinden uzakta olduğu için sadece coğrafi koordinatlar değişecektir.

Yeni şerit 2800 metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğindedir. Biri betondan yapılmıştır. Boeing 737 ve Airbus A320 ailelerinin tüm popüler orta mesafeli uçak türlerini kısıtlama olmaksızın kabul edebilir. Uzun mesafeli Boeing 767-300 uçakları da üzerine inebilecek.

Yeni şerit ve koordinatları ile ilgili bilgiler, pilotlar tarafından kullanılan dünya çapındaki çeşitli dizinlere gönderildi.

Yeni pist ile eş zamanlı olarak yeni apron da tam olarak faaliyete geçecektir.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com