Zelenskiy, ısı tarifelerinde % 50 oranında bir indirim yapılacağını duyurdu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, evlerde kullanılan ısı tarifelerinde gelecek kış için fiyatların yarı yarıya düşeceğini açıkladı. Facebook üzerinden yürüyüş bandında spor yaparken yayınladığı videosunda

“Isı tarifelerini önümüzdeki kış neredeyse yarı yarıya azaltmamızı sağlayacak ilginç bir çözüm bulduk. Gerçekten ayrı bir program olacak. Buna hazırlanıyoruz. Aşamaları hazırlıyoruz, ne yapılacak, hangi fonlar tahsis edilecek. Kesinlikle herkesin faydasına olacak. ”dedi.

Bakınız: Ukrayna’da merkezi ısıtmada ev içi sıcaklığı yetersiz ise ne yapmalı?

Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz hafta, hükümetle yaptıkları toplantıda bu kış Ukraynalılar için ısıtma tarifelerinin düşürülmesini tartıştıkları da sözlerine ekledi. Bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir.

* Ekim ayında, konutlardaki hizmetler için halkın borcu 47.2 milyar grivnaya yükseldi.
* Bakanlar Kurulu, 1 Ocak 2020’den itibaren ev için doğalgaz fiyatını yaklaşık 7 bin grivna / cu.m. olarak onaylamayı amaçlamaktadır. (KDV dahil ve nakliye hariç) .

Традиційно підбиваю підсумки минулого тижня та ділюся планами на майбутній. А ще маю важливе звернення напередодні зустрічі у Нормандському форматі.

Володимир Зеленський paylaştı: 2 Aralık 2019 Pazartesi

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com