Zelenskiy: Rusya, İran füzeleriyle Ukrayna’ya büyük bir saldırıya hazırlanıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Rusya, İran füzeleriyle Ukrayna'ya büyük bir saldırıya hazırlanıyor

İşgalcilerin hedefleri arasında enerji tesisleri yer alıyor. Ruslar, Ukrayna şehirlerine yeni bir büyük saldırı için güç topluyor. Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy 6 Kasım’da akşam yaptığı konuşmada Rusya bu amaçla İran’dan balistik füzeler sipariş etmişti.

Öncelikle enerji altyapısına yönelik saldırılar beklendiğini belirten Zelenskiy “Terör devleti, altyapımıza yönelik olası kitlesel saldırıların tekrarı için güçlerini ve araçlarını yoğunlaştırıyor. Her şeyden önce enerji. Bunun için Rusya’nın İran füzelerine ihtiyacı vardı. Biz de karşılık vermeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile İran’ın Kremlin’in silahlı saldırganlığındaki suç ortaklığından sorumlu olduğu konusunda görüştüğünü kaydederek “İran rejimi cezalandırılmalı. Ve biz bu konuyu sadece geleneksel ortaklarımızın seviyesine getirmekle kalmayacak. Tüm dünya İran rejiminin Rusya’ya bu savaşı sürdürmesine yardım ettiğini bilecek…” diye vurguladı.

İran, Rusya’ya balistik füze gönderdiğini kabul etti

Reuters ajansı iki rejim arasındaki anlaşmayı öğrendi. Diplomatlara göre, Ruslar, Fatih ve Zülfükâr füze grubu da dahil olmak üzere daha fazla insansız hava aracı ve artan doğrulukta İran balistik füzeleri istedi. Bu kısa menzilli balistik füzeler, 300 ve 700 km’ye kadar olan mesafelerdeki hedefleri vurabilir.

Tahran anlaşmayla karşılık verdi. CNN’in yazdığı gibi, silah tedarikine yanıt olarak Rusya, nükleer yakıt üretimi için gereken yardımı yapmayı kabul etti.

Temmuz 2022’den bu yana Tahran, Rusya’ya işgalcilerin Ukrayna’nın kritik altyapısına saldırmak için kullandıkları kamikaze dronları tedarik ediyor.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com