Türkiye, Karadeniz’de “tahıl koridoru” sorununa çözümün yakın olduğunu açıkladı.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Türkiye, Karadeniz'de "tahıl koridoru" sorununa çözümün yakın olduğunu açıkladı.

Türk Savunma Bakanı’na göre, Türkiye, 20-25 milyon ton tahılın taşınması amacıyla Ukrayna, Rusya ve BM ile müzakereleri sürdürüyor.

Savunma Bakanı Hulusi Akar Global Haber’e verdiği röportajda Ukrayna tarım ürünlerinin Karadeniz üzerinden ihracı için tahıl koridorunun açılması konusunun çözümüne yaklaşıldığını belirtti.

Kiev’de sivillerle birlikte askeri tatbikatlar başladı

Akar “Kısacası çözüme yakınız… Tahılda sorun var. Çözüm için Rusya, Ukrayna ve BM ile temas halindeyiz. Tahıl koridoru sorununu çözmeye yakınız.” dedi

20-25 milyon ton tahılın taşınması gerektiğini belirten Akar, Türkiye’nin mümkün olduğu kadar konuyu dörtlü toplantılarda tartışmaya ve çözüm üretmeye çalıştığını belirtti.

Akar, Türkiye’nin insani durumu iyileştirmek için Ukrayna’da geçici bir ateşkes bile sağlamaya çalıştığını da sözlerine ekledi. Ayrıca Ankara’nın halen Kırım’ın işgalini tanımadığını ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu da ekledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com