Çernobil dışlama bölgesine kaçak girmek isteyen 3 kişi yakalandı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Çernobil dışlama bölgesine kontrol noktaları dışından girmek isteyen üç Kievli yakalandı. Şimdi para cezası ile karşı karşıyalar.

Kiev bölgesi Ulusal Polis Müdürlüğü basın servisi tarafından bildirildiğine göre Vişgorod Bölge Polis Departmanı memurları, Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı memurları ile birlikte dışlama bölgesinin topraklarında devriye gezerken Ditiatkiy kontrol noktasının yakınında ekstrem turizm için kontrol noktalarını atlayarak Çernobil bölgesine giren üç genç buldu.

Genç erkeklerin yaşı 23 ila 25 yaş arasında olup hepsi Kiev sakinleri.

İhlal edenlerle ilgili olarak polis memurları, Ukrayna İdari Suçlar Yasası’nda bulunan radyoaktif kirlenmeye maruz kalan alanlarda radyasyon güvenliği rejiminin gerekliliklerinin ihlali gereğiyle işlem yaptı.

İhlal edenler, vergiye tabi olmayan asgari gelirin 20 ila 30 katı arasında bir para cezası ile karşı karşıya kalacaklar.

İdari belgeler karar için mahkemeye gönderildi.

Bilgi: Çernobil bölgesini özel olarak gezmek mümkün olmayıp, sadece bu konuda yetkilendirilmiş ve uzmanlaşmış turlar aracılığıyla kontrollü olarak gidilebilmektedir. Bu konuda Facebook gruplarında mümkün olduğuna dair yorum yapanlar görüldüğü için ayrıca vurgulanmak istenmiştir.

Çernobil gezisi

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com