ISW: Putin Harkov bölgesini ilhak edecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Harkov bölgesinin işgal makamları, Harkov bölgesinin “Rus topraklarının ayrılmaz bir parçası” olduğunu belirtti. Rusya’nın Ukrayna’yı kapsamlı askeri işgalinin beşinci ayında, Rusya Federasyonu’nun Harkov Oblastı’nı ilhak etmeyi planladığı ortaya çıktı.

Savaş Araştırmaları Enstitüsü’ndeki (ISW) analistler tarafından bildirildiğine göre Harkov bölgesindeki Rus işgal hükümeti, 18. yüzyılın Harkov armasındaki Rus imparatorluk çift başlı kartal figürünü ve işgal rejiminin yeni bayrağını halka gösterdi.

Ukrayna’ya tıbbi hizmetler için 1.7 milyar dolarlık hibe

Raporda “İşgalci hükümeti, Harkov bölgesini emperyal Rusya’nın figürleri ve söylemini kullanarak açıkça ilhaka işaret ediyor … ve bu, Kremlin’in Donetsk ve Lugansk bölgelerini ele geçirmekten daha geniş bölgesel hedefleri olduğunu göstermektedir.” denildi.

Ayrıca analistler, Harkov bölgesindeki Rus destekli işgalci yetkililerin Harkov bölgesinin “Rus topraklarının ayrılmaz bir parçası” olduğunu söylediğini ve Kremlin’in Harkov bölgesinin bir kısmını veya tamamını ilhak etme niyetinde olduğunu bildirdiklerini açıkladılar.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com