Kiev’de sivillerle birlikte askeri tatbikatlar başladı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev’de kentin savunmasını artırmak için sivillerle birlikte askeri tatbikatlar başladı. Özellikle acil durumlarda müdahale konusunda sivillere eğitimler veriliyor.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko Kiev Şehir Devlet İdaresi tarafından yayınlanan mesajda “Öncelikle kamu çalışanları ve başkentin ilçe devlet yönetimlerinin çalışanları eğitiliyor. Onlara özellikle acil tıbbi bakım sağlanması konusunda kilit bilgiler veriliyor. Mevcut koşullarda bu son derece gerekli. Çünkü çatışmalar sırasında ölenlerin yüzde sekseni çok kan kaybeden insanlardan oluşmaktadır. Ve bir savaşta yaralıların nasıl kurtarılacağını bilmek önemlidir. Ayrıca, şehir yetkililerinin çeşitli birimleri için sürekli olarak sınıflar düzenlenmektedir.” dedi.

Ukrayna’da dolar 36 UAH’ı aştı ve yükselmeye devam ediyor

Gelecekte, şehirde yaşayan herkesin böyle bir eğitime gireceğini ve başkentin her bölgesinde benzer eğitimlerin düzenlendiğini de ekledi.

Eğitimlerin silah kullanımı; taktik tıp; patlayıcı nesnelerin kullanımı; halkın çatışma anında korunması; radyasyon ve kimyasal kirlilik koşullarındaki davranışlardan oluştuğu belirtildi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com