Zelenskiy’den talimat: Casinoları ve kehribar üretimini yasallaştırın!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, kumarhaneler ve kehribar üretiminin yasallaştırılmasına ilişkin yasa taslaklarının geliştirilmesi ve Aralık 2019’a kadar ilgili yasaların kabul edilmesi talimatını verdi. Bunun için Bakanlar Kurulu ve kanun uygulayıcı yetkililerle görüştü.

Ukainskaya Pravda’nın verdiği habere göre, Kumarın yasallaştırılması, kehribar üretiminin yasal zeminde yapılması ile ilgili parlamentoya yasa taslaklarını hazırlanıp gönderilmesi:

  • Son hazırlama tarihi: 1 Ekim 2019.
  • Sorumlular: Başbakan Aleksey Gonçaruk, Maliye Bakanı Oksana Markarova.

Kumarın ve amber üretiminin yasallaştırılmasına ilişkin yasaların kabulu:

  • Son tarih: 1 Aralık 2019.
  • Sorumlular: Dmitri Razumkov (Verkhovna Rada Başkanı), David Arakhamia (Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı)

Zelenskiy, Ağustos 2019’un başlarında kumarhane işletmelerine devam etme niyetini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı’na göre, Ukrayna 5 yıldızlı otellerde kumarhanelerin işleyişini yasallaştıracak, çünkü bölgenin Karadeniz kıyısındaki turist kümelenmesinin gelişmesini teşvik etmesi gereklidir.

Ayrıca bakınız: Zelenskiy: Kumar ukrayna’da yasallaştırılacak

Ukrayna’da kumarhane 2009’dan beri yasaklanmıştı. Ancak, herkesin bildiği üzere kumar işletmeleri ülke genelinde yeraltında faaliyet göstermeye devam ediyor. Buna göre, böyle bir faaliyet sonucunda bütçeye hiçbir ödeme yapılamamaktadır.

Bu konuların geçmişini hatırlamak gerekirse;

  • 12 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy Jitomir bölgesini ziyaret etti. Özellikle yerel makamlarla yapılan toplantıda, yasadışı kehribar üretimi konusunu ele aldılar.
  • Toplantıda Zelenskiy, 9 bölgedeki polis şefleri ve SBU liderlerine Rivne, Volin ve Jitomir bölgelerinde yasadışı kehribar çıkarımı işlemlerine karışanları serbest bırakmalarını istedi.
  • 15 Mayıs 2009’da Verkhovna Rada , Ukrayna’nın yerleşim bölgesinde kumar oynamayı yasaklayan bir yasa çıkardı.
  • Aralık 2014’te, İçişleri Bakanı Arsen Avakov, polisin Ukrayna’daki tüm yeraltı kumar tesislerini on gün içinde elimine edeceğini, ancak Ağustos 2019’dan bu yana yapmadığını söyledi.

 

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com