Zelenskiy: En acımasız savaşlar Bakhmut ve Soledar bölgesinde gerçekleşiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Donbass'ta her gün 100'e yakın Ukraynalı asker ölüyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy bütün hafta boyunca (31 Ekim’den 4 Kasım’a kadar), en aktif savaşın Donetsk yönünde, yani Bakhmut ve Soledar yakınlarında gerçekleştiğini belirtti.

Zelenskiy konuşmasında “Bu hafta boyunca en şiddetli çatışmalar Donbass – Bakhmut ve Soledar’da yoğunlaşıyor. Pozisyonlarımızı koruyoruz. Ve bu ve Donetsk bölgesindeki diğer bazı yönlerde, Rus ordusu, muhtemelen iki Çeçen savaşında harcamadığı kadar askerinin hayatını ve mühimmatını harcadı.” dedi.

Yakov Gandzyuk’un adını taşıyan 59. Ayrı Motorlu Piyade Tugayının savaşçılarının Güney yönünde “iyi başarılara” sahip olduklarını da sözlerine ekledi.

Ukraynalı askerlerin düşman teçhizatını ve Rus ordusunun gücünü yok ettiğine değinen Zelenskiy ayrıca, 406. topçu tugayının askerlerini özel olarak övdü.

Buna karşılık, Silahlı Kuvvetler, tam ölçekli savaşın 254. gününün sonuçlarına dayanarak Ukrayna ordusunun bazı başarılarını bildirdi. Özellikle Güney istikametinde, yani Herson bölgesine bağlı Goliya Pristan’da Ukrayna  Silahlı Kuvvetleri, Rusların kaldığı idari binayı vurdu . Ön bilgilere göre 18 işgalci ölürken, 2’si yaralandı.

Bunun arifesinde, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri yeni bir rekor kırdı: bir günde 950 işgalciyi ortadan kaldırdı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com