Zelenskiy, Zaporijya’da Onur Taahhüt tarafından yapılan köprünün inşaatını gezdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Zaporijya bölgesine yaptığı bir çalışma gezisi sırasında, bölgenin merkezinde yapımı devam eden otoyol ve Türk şirketi Onur Taahhüt tarafından Dinyeper Nehri üzerinde yapımı süren köprüyü ziyaret etti.

Zelenskiy, Zaporijya'da Onur Taahhüt tarafından yapılan köprünün inşaatını gezdi

Zaporijya Köprüsü, 9 km’den daha uzun bir otoyol üzerinde bulunmaktadır.

Ukrayna Yolları Devlet Dairesi (Ukravtodor) Başkanı Aleksandr Kubrakov, köprüde çalışmaların bu yıl Nisan ayında başladığını ve plana göre tek şeritte trafiğin 2020 yılında başlaması gerektiğini kaydetti. İnşaatın iki yıl içinde tamamlanması planlanmaktadır. Şantiyedeki çalışmalar 24 saat sürmekte olup, inşaatta 350 işçi çalışmaktadır..

Medyaya konuşan Vladimir Zelenskiy, Zaporijya’da büyük bir köprünün inşasının sadece vatandaşlar için önemli bir sembol olmadığını, bunun öncelikli projeyi uygulayarak, yerel yönetimlerin çalışma becerisini de göstereceğini belirterek “Dediğimiz gibi, bu köprüyü inşa etmeye başladık. Ekibin planlarına göre, sözleşmelerin imzalanmasından itibaren iki yıl sürecek. Hızlı olduğunu düşünüyorum. Bakalım. Onu gerçekten inşa etmek istiyoruz.” dedi.

Zelenskiy, Zaporijya'da Onur Taahhüt tarafından yapılan köprünün inşaatını gezdi

Cumhurbaşkanı Ukrayna’da çok sayıda köprünün olduğunu ve önemli bir kısmının onarılması ve restore edilmesi gerektiğini, dolayısıyla önümüzdeki yıl “Büyük İnşaat” çerçevesinde köprüler için ayrı bir program sağlanacağını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı, bu yılın sonbaharında yapılacak yerel seçimlerin Zaporijya halkının daha iyiye doğru değişim elde etmeye istekli ve muktedir bir hükümet seçmesi için bir fırsat olacağını vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com