Ukrayna’ya tıbbi hizmetler için 1.7 milyar dolarlık hibe

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Denis Şmigal

Ukrayna’nın tıbbi hizmetler için alacağı hibe kabine tarafından onaylandı. Alınacak fon Tek Donör Güven Fonu’ndan geri ödemesiz olarak sağlanacaktır.

Bakanlar Kurulu 9 Temmuz’da yaptığı toplantıda, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası, Uluslararası Kalkınma Birliği ve USAID tarafından kurulan Tek Donör Güven Fonu’ndan 1.7 milyar dolarlık hibe alınmasına yönelik bir anlaşma taslağını onayladı.

Ukrayna ordusunda görev alanların sayısı 1 milyonu aştı

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Ukrayna, Uluslararası Kalkınma Bankası, Uluslararası Kalkınma Birliği ve USAID tarafından oluşturulan Tek Donör Güven Fonu’ndan 1.7 milyar dolarlık hibe alacak.

  • İlgili anlaşmanın taslağı bugün yapılan hükümet toplantısında onaylandı. Bunlar, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı saldırganlığı nedeniyle kalkınma ortaklarının vardığı anlaşmaların sonuçlarıdır. Hibe, Uluslararası Kalkınma Bankası ve IDA’nın desteğiyle USAID’den Ukrayna devlet bütçesine geri ödemesiz olarak dahil edilecektir.
  • Fonlar, tıbbi garanti programı kapsamında tıbbi hizmetler için devlet maliyetlerini karşılamaya yönlendirilecektir. Bu, Amerikalı ortaklarımızdan son derece önemli bir destektir.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com