Eski NATO komutanı: Kerç köprüsü Ukrayna için meşru bir hedeftir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, yakın zamanda teslim edilen harpoon füzeleri ile Kerç Köprüsü’ne saldırabilir, bu da Kerç Boğazı ile Rusya anakarasını birbirine bağlayan köprüye yıkıcı bir darbe vurabilir.

Eski NATO komutanı General Philip Breedlove, The Times‘da “Batı, Ukrayna’ya 200 mil menzile sahip harpoon füzeleri sağladığına göre, Rusların Ukrayna’nın köprüye saldırabileceğinden endişelenmek için her türlü nedeni olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kerç Köprüsü’nün Ukrayna için meşru bir hedef olduğunu vurgulayan Breedlove “Rusların Kerç Köprüsü hakkında endişelenmelerine hiç şaşırmadım. Onlar için bu inanılmaz derecede önemli” dedi.

Ukrayna, dünya pasaportlarının reytinginde 34. Türkiye 52.sırada

Kerç köprüsünün yıkılmasının Rusya için büyük bir darbe olacağını da ekleyen Breedlove, “Yetkin bir inşaat mühendisiyim ve köprü inşaatından anlıyorum. Tüm köprülerin zayıf noktaları vardır ve doğru noktadan bir hedef seçimiyle Kerç köprüsü bir süre kullanılamaz hale gelebilir” dedi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nde Tümgeneral olarak görev yapan Dmitriy Marçenko 14 Haziran’da Radio Liberty ile yaptığı bir röportajda, Ukrayna birliklerine Avrupa ve ABD’den uygun silahlar verilmesi durumunda Kerç köprüsünün bir numaralı hedef olacağını söyleyerek “Evet %100. Ne onların ordusu ne de bizim ordumuz, ne onların sivilleri ne de bizim sivillerimiz için bir sır değil. Saldırının bir numaralı hedefi orası olacak. Bağlantı kesilmek zorunda. Bu bağırsak kesilir kesilmez paniğe başlayacaklar” dedi.

Buna cevaben Kremlin sözcüsü Peskov, Rus tarafına yönelik bu tür tehditler için “bu tür tehditleri biliyoruz ve dikkate alıyoruz” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com