Ukrayna Merkez Bankası döviz kuru üzerindeki kısıtlamaları kaldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası (NBU) yaptığı açıklamada 21 Mayıs’tan itibaren yetkili kurumların, açıklanan oranlardan %10’dan fazla olmayan bir sapmayla müşterilere nakit döviz satmasına izin veren kısıtlamaları kaldırdığını belirtti.

İlgili değişiklikler, Merkez Bankası’nın internet sitesinde yayınlanan ve 21 Mayıs’ta yürürlüğe giren 20 Mayıs tarihli ve 102 sayılı NBU Yönetim Kurulu Kararı ile onaylanmıştır.

Ukrayna’da devlet düzenlemesinin kaldırılmasından sonra benzin fiyatı 13 UAH arttı

Belge ayrıca, müşterilerin yurtdışında ‘grivna’ kartlarıyla ödeme yapmaları durumunda, bankaların müşterilerin hesaplarından düşecek grivna için döviz kurunun belirlenmesine ilişkin benzer kısıtlamaları da kaldırıyor.

NBU başkan yardımcısı Yuriy Geletiy Bankaların halka döviz sattığı döviz kurlarındaki kısıtlamaların kaldırılması, yasal piyasa katılımcılarının çalışma koşullarını iyileştirecek. Bu, rekabetin artmasına, yasal segmentte likiditenin artmasına ve yasadışı işlemlerin azalmasına yardımcı olacaktır. Tüm bunlar döviz piyasasını hareketlendirecek, daha istikrarlı ve nakit segmentte döviz kuru dalgalanmalarını azaltmaya dönüktür.” dedi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com