Kliçko: Kiev iki veya üç yıl içinde marşrutkalardan kurtulacak!

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev belediye başkanı Vitaliy Kliçko, Kiev’in iki veya üç yıl içinde marşrutkalardan (minibüs) kurtulacağını, yasaklama olmayacağını ama daha modern ve konforlu seyahatin geleceğini belirtti.

Belediye başkanı, yetkililerin bu tür taşımacılığın çalışmasını “işlevini yerine getirdiği için” yasaklayamayacağını açıklayarak “Minibüsleri yasaklayamayız, işlevlerini yerine getiriyorlar. Ancak çok sayıda yolcu için modern ve konforlu toplu taşıma ortaya çıkartmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Minibüsleri şehrimizden sıkıp çıkarmanın yollarından biri de bu.” dedi.

Ayrıca, Kiev belediye başkanı “son birkaç yılda” 300’den fazla otobüs ve 100’den fazla tramvay satın aldığını bildirdi.

Ocak ayının ortasında, Verkhovna Rada , minibüs kullanımının kabul edilemez hale geleceği yeni bir toplu taşıma modeli öneren bir yasa tasarısı kaydetti .

Ukrayna’da minibüssüz yeni bir toplu taşıma modelinin ortaya çıkabileceği gerçeği, Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy tarafından Mayıs 2020’de duyuruldu. Ardından ilgili bakanlığın gerekli bir yasa tasarısını çoktan başlattığını söyledi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com