Ukrayna’da ısıtma ve enerji ekipmanlarında ithalat vergilerine muafiyet getirildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Zelenskiy: Bu kış tarihimizin en zor kışı olacak

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, enerji ekipmanları üzerindeki KDV ve gümrük vergilerinden muafiyetin Ukrayna’ya tedariki basitleştirmeye ve maliyetleri azaltmaya yardımcı olacağını belirtti.

Salı günü bir video mesajı yayınlayan Zelenskiy “Bugün Ukrayna hükümeti kış dönemini atlatmaya yardımcı olacak önemli bir karar aldı. Isıtma sezonunda ihtiyaç duyulan malların ithalatı KDV ve ithalat vergisinden muaf tutulacak.”

Türkiye izin vermedi: Rus savaş gemileri “eve yelken açtı”

Ona göre, “Bu, Ukrayna’ya enerji ve ısı temini için jeneratörler, piller, transformatörler ve diğer benzer ekipmanların tedarikini basitleştirecek ve maliyetini azaltacaktır.”

Rus planının kışı Ukrayna’da silaha çevirmek olduğunu vurgulayan Zelenskiy “Ukraynalılara yetecek miktarda gaz ve kömürün birikmiş olması da önemli. Açıkça anlıyoruz: Kışı silaha çevirmek, bir terör devletinin tüm Avrupa’ya olduğu kadar ülkemize de karşı planıdır. Ancak daha önceki çeşitli planlar gibi bu Rus planının da başarısız olması için her şeyi yapıyoruz” dedi.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com